ЗАБРАВЕНИ ДАННИ?

Прополис

Прополисът – вдишване с пълни дробове

Пчели на пита

Био прополис - Геран Био ООДПрополисът е растително вещество, произвеждано от растенията и се събира от пчелите, които ценят неговите защитни свойства. Заради многото му полезни за здравето качества може с право да се нарече „аптеката на пчелите”. Ефикасно помага в случай на бронхиална и алергична астма и има антиспазмолитично и обезболяващо действие; полезно допълнително средство е при лечение на симптомите на настинки, като ринит, синузит, фарингит и тонзилит, има антибиотичен и противовъзпалителен ефект; има антивирусно действие и помага за предотвратяване на херпес и грип, имуностимулант е и засилва защитните сили на организма. В природата, летливите му частици се отделят във въздуха когато слънцето, затоплящо пъпките на растенията, позволява сублимацията и разпространяването в околната среда, което придава на въздуха приятен аромат на гора и ценни лечебни свойства. Не случайно санаториумите са били строени сред зеленина, където летливите частици, известни с името „фин въздух”, са полезни за пациентите. Иновационните и оригинални дифузори за прополис от нашата линия PropolAir, патентовани в целия свят, са в състояние да пресъздадат същите ползи като тези от финия въздух, във всяка среда и по всяко време.

ПрополисПрополисът съдържа 212 активни съставки, различни по състав, които се освобождават постепенно при различни температури. Затова нашият процес предвижда постепенно затопляне на прополиса на етапи от 62 до 85 градуса, което води до сублимацията на всички. Анализът на въздушните проби, събрани с дифузора Kontak в действие показват, че това постепенно затопляне гарантира извличането на всички активни съставки от прополиса. За проверката на свойствата на извлечените елементи, сравняваме събраните данни с наличната информация в базата данни Медине, важна в световен мащаб база данни за биомедицина, и резултатите потвърждават терапевтичните свойства на веществата, отделяни от дифузора: антибиотични, противовъзпалителни, противогъбични, антиоксидантни, антивирусни, анестетични, антисептични, имуностимулантни, антитуморни. Голямата полза от прополис се състои в това, че всички тези свойства са концентрирани в един единствен продукт от естествен произход. Заслугата на системата PropolAir е тази, че осигурява извличането и разпространяването в околната среда на всички тези съставки, признати и използвани и от официалната медицина.

Дифузори PropolAirЛинията включва 14 препоръчани продукта, от пластмасовите модели (в три варианта: базов, с йонизатор, с йонизатор и вентилатор) до елегантните дървени модели, истинско допълнение към обзавеждането, предлагани в три различни цвята (естествен, череша, венге) и в базов вариант, такъв с йонизатор и с йонизатор и вентилатор. Към тях се прибавят модела за кола и новия дифузор с формата на пчела „Propolina”, представен през тази година. Предназначен за деца, със своята симпатична форма на пчела ги защитава с ползите от прополиса и придружава съня им с топлата и успокояваща светлина на светещите си антени. Всички модели използват стандартни капсули Kontak за еднократна употреба, работещи 122 часа, налични и във вариант със 100 % органичен прополис.

Прополис от алпитеЧист и с отлично качество, прополисът е с произход от чиста среда, без градско, индустриално и ядрено замърсяване, и следователно не съдържа тежки метали, пестициди и антибиотици. Качеството на нашия прополис е гарантирано от постоянните изследвания на изследователските лаборатории в Милано, Торино и Мюнхен. Използваме само италиански прополис, по-специално с произход от Алпите. Подчертавам това, защото произходът на прополиса е първата гаранция за благосъстоянието на тези, които използват нашите продукти. Прополисът в същност е растителна съставка в чиито състав има смоли и балсами (50 %), восък (25 %), етерични масла (10 %) и цветен прашец (5 %): в този, с произход от екзотични страни, като Китай или Бразилия, се съдържат съставки, непознати за нашия организъм, които като такива могат да предизвикат имунни реакции и силна непоносимост. Чистотата на нашият прополис се усеща и във вкуса: не третиран, запазва приятен и сладък вкус. За това продуктите от линията Propolit на Kontak, освен че осигуряват ползите от прополиса се открояват и с добрия си вкус.

Propolit 100% биопродуктЛинията Propolit, която постепенно разширяваме, включва различно продукти на базата на италиански прополис (по-голямата част 100 % био): алкохолен екстракт, спрей за гърло за деца, спрей за нос, био безалкохолен екстракт, спрей за гърло, био сироп за възрастни, био сироп за деца, дъвки с три различни вкуса, бонбони и желирани бонбони със шест вкуса. Най-новото допълнение към гамата Propolit е линията P + B (прополис + босвелия): спрей за гърло и сироп, които синергично съчетават свойствата на най-добрия италиански био прополис с тези на индийския тамян (босвелия), чиито противовъзпалителни свойства са известни, за още по-голяма ефективност за предпазването на възрастни и деца от заболявания през зимата.

 

Kontak историяФирма Kontak е основана в началото на 90-те години от Луиджи Фабрето, заедно със синовете му Ивано и Александро, за да произвежда и разпространява иновативната система, изобретена и патентована от него, която разпръсква в околната среда летливите частици на прополиса, освобождавайки всичките ми активни съставки и възползвайки се по този начин максимално от свойството за пречистване на въздуха.

Освен линията за дифузори PropolAir, Kontak произвежда и разпространява, в билковите аптеки и в аптеките, линията Propolit, включваща различни продукти (екстракти, спрейове, сиропи, бонбони, дъвки) на базата на прополис, дори и БИО, със строго италиански произход.

 

TOP